Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten diva

En vit duva i min famn

Så majestätisk
Så uppmärksammad

Sökande efter omsorg

När den skadade vingen sinkar
För att flyga ditt fjärran tar den

En betydelsefull fågel
Som symboliserar friheten

Brister inte ut ljud
För att bli sedd
Bara med sin avbild

Väcks då
Tankar omkring den

Så ädel
Så magnifik
Ett beundransvärt djur

Som svävar bland molnen
Ingen fruktan för höjden

Flyger bara igenom hjärtat

Får sin plats i minnet
Som en oramad målning

Förblir den eld & låga
I det inre

Och i ögona kring den

Förblir den en ståtlig diva




Fri vers av M.A.J.R
Läst 1090 gånger och applåderad av 53 personer
Publicerad 2011-02-12 02:03



Bookmark and Share


  surface to air
Vacker!
2012-04-20

  aol
du måar så fint i ord
2012-03-10

  Blåbäret
de oinramade målningarna bär ännu sin frihet...likt denna
en vacker blick att möta
2012-01-03

  Ninananonia VIP
En vacker målning i ord..
2011-10-14

  S.A.I. Steve Lando VIP
en riktig sköning i ord som mening
2011-09-17

  Nina Nightwish
Njuter av att läsa, skönheten i texten bländar
2011-03-11

  PollyBlunder
Finaste dikten alltså. "Brister inte ut ljud, för att bli sedd, bara med sin avbild".. den delen tyckte jag om. Djur är underbara, det får du fram klart och tydligt :)
2011-02-22

  M_Franke
Ah, magiskt
2011-02-16

  Katarina O´Nils Franke
Proffsigt lekfullt, väldigt vackert.
2011-02-16

    Max Poisé
Kul att finna dig här också!

Grattis!
2011-02-15

  pixter
underbar...
2011-02-15

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen :
"MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"
2011-02-15

  Eva Langrath VIP
Följer ordens penseldrag och berörs av de många klangbottnar som finns i orden.
2011-02-14

  Linda CH VIP
Mycket vackert skrivet!
2011-02-14

  Mr Lindemann VIP
Helt förskräckt ser jag en uppstickare här som kan hota min ställning som förnäm och mest bokmärkt här på sidan.

Men jag bokmärker för den goda saken och smakens skull
2011-02-14

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Ordpenseln har höjts och en utsökt vacker bild målats upp. Ljuvlig. =) Bokmärker. =)
2011-02-13

  Maiah VIP
vackert diktat...gillar =)
2011-02-13

  mare VIP
En vacker dikt om den vackra duvan
2011-02-13

    Max Poisé
Snygga ord här, som förmedlar skönhet!
2011-02-12

  Lena Själsöga Keijser
skiktmåleri
fyllt med klangljus

tack

Tack att Ljus och Värme Är Hos Dig

Själsöga
2011-02-12

  Julio VIP
Grymt bra:)
2011-02-12

    svarta ängeln
*Applåder*
2011-02-12

  Bibbi VIP
Helt underbar beskrivning.
2011-02-12

  arja savela
Vackert skrivet! Applåder
2011-02-12
  > Nästa text
< Föregående

M.A.J.R
M.A.J.R