Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(Snow queen and child, by Alphonse Maria Mucha, (1860 -1939))




~ Relaterat ~ (När jag är...)

När jag är med någon
ledsnare än jag
kan jag känna mig som den som är glad
När jag är med någon
svagare än jag
kan jag för en stund få uppleva mig stark

När jag är med någon
mer behövande än jag
kan jag få uppleva det upplyftande
i att vara den som kan ge

När jag är med någon
som vet mindre än jag
kan jag känna det som att jag kan något
ändå

När jag är med någon
som är mindre än jag
kan jag känna mig större

Samtidigt
Det kan ge ett övertag så
att den andre känner sig
än mindre
än svagare
än ledsnare
I onödan

När jag är med någon
som är yngre än jag
kan jag känna mig som den gamla

När jag är med någon
som är äldre än jag
kan jag känna mig som den unga

När jag är
med en man
kan jag känna mig
som en kvinna


 Copyright © 2011 EMCA




Fri vers (Fri form) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 495 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-01-14 17:03



Bookmark and Share


    tramp
mångbottnat och riktigt bra skrivet
gillar de symboler du målar
2011-01-14

  Bibbi VIP
Gillar.
2011-01-14

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Tack ninananonia för din fina hörsamhet vid min fråga om titel, ja vävde ihop mitt ursprungliga med ditt fina förslag..:)
2011-01-14

  Ninananonia VIP
Ja,det blev bra :)
2011-01-14

    ej medlem längre
Tack för den här fina, sanna texten!


"När jag är med någon
mer behövande än jag
kan jag få uppleva det upplyftande
i att vara den som kan ge"

Applåder!


/Ann
2011-01-14

  aol
underbar med så sanna meningar i,
2011-01-14

  Ninananonia VIP
Just så!
Underbar text.
Väcker tankar i mitt inre.
tack för denna dikt! :)
2011-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)