Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nästsista utvägen


att lägga in sig på hispan
fly från allt
det är höjden av ansvar
enda möjligheten
att kunna ta ett framtida sådant

enda chansen att finnas kvar
när allting blir bra
igen
imorgon
och imorgon är som bekant
en annan dag

vem vet
kanske han har tillfrisknat
som av ett mirakel
när han suttit där
och pillat färdigt i sin navel

vrålat ur sig
all sin olycka
dreglat ur sig
tusen tårar

fått karva lite i handleden
med sina insmugglade nycklar

tills hela armen
är röd
försökt strypa sig
med den sönderrivna T-shirten
fastknuten i fönsterkarmen

kört in sin tunga i vägguttagen
slickat runt, du vet, han är galen
idag

men tar sitt ansvar
på sitt tillsynes absurda sätt

du kommer aldrig förstå
tills du själv hamnar där
först då
kan du få
en glimt
av hans uppoffringar
först då
kommer du
om någonsin förstå

varför han tar sitt ansvar idag

därför
att imorgon kan det vara

för sent














Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-02 19:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP