Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

del ett av livstrådarna

 
Mosaiken

Gud Fader sade; Jag ska göra mänskligheten till en avbild av oss. Jag ska låta himmelens ljus och vår oändliga kärlek lysa över den. Jag ska vara nådig.

 

Och varje människa i alla tider blev en bit av hans saliga mosaik. Den färg som är jag behövs för att återspeglingen ska bli fullständig, den nyans som är du avbildar vindens rörelse eller vattnets genomskinlighet. Och bilden lever och strålar. Inte vet vi hur bilden ser ut för andra folk, men Gud som har skapat dem ser och vet. Hans sol strålar över oss alla.

 

Där en liten bit av mosaiken saknas blir bilden otydligare, där många fattas blir pixlarna grövre. Det bleka kittet tar överhanden på somliga platser, men där många vill vara med och återspegla, där människorna räcker varandra händerna och lever i kärlek och i omsorg om varandra – där ser vi allt tydligare Guds ansikte. Om du är ganska ensam på din plats att bära himmelens färg måste du kanske putsa på din mosaikbit mer noggrant, du behöver kanske oftare söka dig till källorna och hämta kraft att stråla. Gud Fader ska vara dig nådig, han ska giva dig frid.

 

Somliga dagar kan vi till och med se hur det glittrar av värme och färger mellan människorna, då tror vi att Gud ser på sin skapelse och säger: det är gott. Det är mycket gott.

 

 
Övriga genrer av Åsa Gustavsson VIP
Läst 453 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-15 20:00Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP