Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fem års tysthet

Jag vill skriva ord
Om tysthet
Om känslor
Känslor som finns djupt inom mig
Som ingen annan ser.
Tystheten i mina läppar
när jag egentligen vill berätta

Snälla lilla du
Se i min blick
Jag mår inte bra
Snarare tvärtom
Jag vill nästan dö
Känner att jag inte orkar mera

Jag säger till er
''Jag vill ge upp enbart för att slippa kämpa''

Men vi verkar inte förstå, innebörden med dessa ord.
Att ge upp, är inte att dö enligt mig.
Det är att slippa plågas så mycket som man gör när man kämpar
Att jag ger upp
Är att jag skulle ge vika åt rakbladens vilja
Jag skulle göra som dem sa åt mig igen
Så att jag slipper deras hatiska ord.

Jag hör knappast goda ord
Ful
Äcklig
Svikare
Dålig
Några av de få orden jag brukar höra.
Ibland berättar dem hur alla har svikit mig, och hur alla kommer att svika
Det gör mest ont för att jag vet hur ont det gör. Jag är van vid att bli sviken av dem jag älskar mest.

En del säger att gud finns, brukar han vänta i fem år med att hjälpa?
En del säger att det kommer bli bättre snart, jaha jag har väntat i fem år
En del säger att jag måste läka mig själv, jag har försökt i fem år
En del säger att jag måste prata med någon, jag har försökt med olika i fem år

Men jag antar, att jag förseglar mina läppar igen, förseglar mina drömmar och låser in dem igen. På väntan att det ska bli bättre, om kanske fem år till.




Fri vers av MikotoMinagi
Läst 526 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-01-16 00:02



Bookmark and Share


  SvartPoesi
Jag vet vad du menar.. Att ge upp för att slippa lida.
Men jag lovar dig... det blir inte bättre, inte alls.
hopplösheten segrar och aldrig, aldrig får du tillbaka det du gav upp.
2012-09-13

    AA VIP
Berörande. Snälla du fortsätt skriv, skriv...// AA
2011-03-30

    Fjärilsflickan
vackraste jag läst på länge, orden skär precis som rakblad in i mitt hjärta, för jag vet - det är sanning. Orden känns så bekanta, som de redan legat på min tunga. Fortsätt skriv, vad du än gör så skriv.
2011-01-16

  Maria T
Snälla du försegla inte dina läppar
lås inte in dina drömmar.
Skriv, berätta
Vacker bild.
Kram
2011-01-16

  VampyrÄngel
Jag vet inte vad jag ska säga.
Wow, kanske.

"Att ge upp, är inte att dö enligt mig.
Det är att slippa plågas så mycket
som man gör när man kämpar"

Fantastiskt.
2011-01-16

  Larz Gustafsson VIP
Ok.
Då ska du få några nya omdömen:
Tapper
Vacker
Humoristisk
Intressant
Spännande

För du är allt det där och mer därtill.

Jag tror inte att du är den som ger upp.

I Bibeln står det: "Allt har sin tid". Det ska komma en tid när du ska se tillbaka på det här och säga: "Aha, var det så DÄR..."

Och du, vilken bild! Wow!!!
2011-01-16

  Anna*
Berörande text ... Känns i magen ... Styrkekram
2011-01-16

    ej medlem längre
berörande.
*styrkekram*
2011-01-16
  > Nästa text
< Föregående

MikotoMinagi
MikotoMinagi