Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Somliga går med trasiga skor

Somliga går med trasiga skor
somliga har inga strumpor på
men varför är det så?

Somliga har trasiga kläder
ingen mössa
inga stora vantar

Vissa har hur mycket pengar
som helst, men delar ej
med sig, de håller de så hårt
att de gråter då de
ej får behålla dem.

Somliga går utan skor
utan strumpor
ändå ler dessa
var är gud fader då?

Att le då ingen ser en
låta tårar falla
trots ingen tröstar
att kämpa ur det mörker
alla säger ej accepteras
att spara pengar
utan mynt

Solens värme når oss,
men vad hjälper det då
regnet nått trasiga själar

Tömma alla själars klagorop
i jakten på lycka
tömma alla tomma fickor
för att visa att det går

Trampa på de som ligger
stampa på de, helst ska de
inte våga resa sig, utan tigga,
böna om nåd
Nåd är inget kapetalisten vet
vad det är
nåd finns ej hos polis eller
politiker
Bara trampa ner de arma
vandrare, som aldrig funnit
ett hem

Vissa går i trasiga skor,
vissa har inga strumpor på
vissa har ingen stanns att gå
Vad beror det på?




Fri vers av Filosofen2
Läst 552 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-01-16 19:12



Bookmark and Share


  Anna*
Snygg allusion till Cornelius W. Det finns mycket som har blivit snett här i världen som du beskriver.
2011-01-16

  aol
därför att man söker dom bästa arbetarna, kraven i kapilatistsamhället utesluter den som inte räcker till
2011-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2