Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ängeln

En ängel vandrar
runt med ett ljus,
en ängel sveper
förbi, fångar upp
rädslor, mardrömmar
och hemska tankar.

För att inte falla,
fångar denna ängel upp
dig.
Med sina enorma vingar
lyfts du upp i
skyn.

Ängeln skänker
både hopp,
tro och drömmar
till de arma själar.
Böner hamnar i
vingarna, som
omhuldas av fjädrarna.

Med ett slag, från
spöt som förtrollar
hela världen, ler de
harmlösa.
Hungern försvinner
och hat omvandlas till
kärlek.
Svärd och vapen faller
ur krigares händer.
Ett handslag ger freden
ett stort utrymme.

Jubel, sånger och hjärtan
öppnas.
Celler släpper ut fångar, som
slitit och slagits sönder
för den tro på
freden.
Hatet försvinner och
käreleken vinner över hela
vår jord....





Fri vers av Filosofen2
Läst 331 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-17 13:35



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2012-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2