Tillägnad min goda vän Björn som dog i aids 1994

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillägnad min goda vän Björn som dog i aids 1994




Vita skuggor II

Stegen faller som skuggor
genom en arme av snötyngda granar
famlar han efter nästa steg
böjd under insikten anar han ett slut
där rättvisan inte har en ärlig chans.

Med cockerspaniel i koppel
utslaget immunförsvar och skinntorrt kranium
söker han ljuset bortom de i givakt stående
vittnar om vännernas flykt: Död undan döden.

Och skuggorna faller vita till marken…

Döden stiger fram och tar vardagen i besittning
utan förvåning går livet vidare
snöfötter famlar efter nästa steg.

© Iréne Svensson Räisänen
Tidigare publicerad i antologin “Vår stund på jorden”




Fri vers av Iréne S Räisänen VIP
Läst 683 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-01-18 10:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Iréne S Räisänen
Iréne S Räisänen VIP