Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tjugotvåtjogtjorva!

Uppenbarelser om ett flygplan seglandes över en dimmig sjö under en orangenyanserad solnedgång. Höger horisont signalerar en mur av trädkronor i beredskap. Med fötterna doppade i ett dike av flytande rosblad. Ett solmoget flin med kraft att fälla en lavin vakar bakom skuggan av den isolerade beslutsamheten. Melodiska rittidumbubimmer radieras till skalpelltatuerade pannor. Glittret kunde skymtas i den bakåtrinnande ögondroppen som vinkade av sin färd längs tinningen.

Kontroll utan förtvivlan för en ensamvarg under valborgens förenande stranddyna. En ylande januarimåndag med knackande interfalangealer. Attraktionen förefaller kunna sakta ner vinden och smitta ljuset med svärta. Minnet av en sultanisk kniv genom den gröna plastbollen omvandlade världen till en ångestfylld lekplats. Den första och enda leksaken som satte stopp för framtida nöjen. En obespolbar toalett och ungens språng till modern för att få utlopp för sin fruktan att bli upptäckt av den nödige gästen, ryckandes i hennes kjol och pekandes på den ingående.

En förstärkning och stöd till alla orsaker att älska. En desperat aktion för att synas. En tärande frustration över känslan av oacceptans. Varför vill du förstöra nuet? Upprymd festivalbalkong snittar sensation med ett skumbad. Lika bekvämt som att gå till sängs med blöta fötter. Hon osar bortsvettat parfym, han avslagen. September sjunger om en ihärdig styrka, om en kamp att aldrig ge upp, om ett vi som kan.

Juli knäböjer inför Jenny Wilson under en isig decemberafton, djupt försjunken i hennes sommarleende.




Fri vers av Anadol
Läst 367 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-20 22:05



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Mycket väl skrivet
2011-01-21

  M.A.J.R
Riktigt bra andol =)
2011-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Anadol
Anadol