Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sång från tredje våningen




du rullar en cigarett
säger det blir billigare så
förbannar regndropparna
dricker något starkt
somnar på ett golv


vaknar innan alla andra
tänker varför ändras inget när jag sover


springer efter en buss du missar
ser busschaufförens blick i backspegeln
svär
på marken ligger en ölburk och en flyer
för något det ska protesteras emot
du tänker hade jag brytt mig
hade jag gått

dödar en timme på en sönderristad bänk
ser en tant gå över vägen
hör en fågel ropa på en annan

räknar bilar
räknar vänner du kan ringa
räknar tiden medans du ser den försvinna mellan ögonblicken

du får aldrig som du vill
får aldrig nog
får aldrig ro

får ett infall
går tillbaka
lägger en kudde på golvet
drömmer om städer
där folk i hatt målar världen från fönster på tredje våningen











Prosa av sårosa
Läst 500 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-01-20 23:00



Bookmark and Share


    Alibi
Underbart!
2011-03-05
  > Nästa text
< Föregående

sårosa