Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Puls och dimma

Gran ut
jul slut
trött.
-
Snart två veckor sedan
slutet
av panorama av vyer
foton
skratt.
-
Jag andas
räknar pulsen
"Var är jag om 3 år?"
Står allt då still,
är som nu
eller helt nytt?
-
Kanske gjort allt fel?
Eller allt bak
fram
ut och in.
Kanske något rätt,
eller allt.
Det kanske märks i sinom tid.
-
Vissa säger att kärlek är som ett rakblad,
Om du inte är försiktig kanske du göra dig illa.
-
Andra kanske säger att kärlek är som en sol,
som lyser upp din värld, gör den varm.
Där en ros växer, som blommar röd och vacker.
-
-
Men då rosen på vintern när allt känns som kallt och dött
ligger rutten och bortglömd under snön, finns kanske ett litet frö, som med värme och sol kan växa och bli något vackert och levande igen. På samma sätt som hopp och känslor gror.
-
Är vi alla värda något bra?
Är jag det?
Eller är jag värd att bli bortglömd
och utsuddad i världens puls och dimma?
-
Även det kanske märks i sinom tid?
....







Fri vers av Johnny D
Läst 295 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-01-21 13:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johnny D
Johnny D