Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vid ett besök i en stor stad i Sverige så återupplever jag min uppväxt från storstaden. Skönt att bo i en mindre stad med mer gemytlighet.


Vassa armbågar

Du trampar mark någonstans långt ifrån din trygghet

allt det där du känner igen och är van vid

i en stad där ruschen är så mycket snabbare

än vad du brukar ha omkring dig.


Du ger ett leende och möts med ett frågan uttryck

"Vem fan är du? Vad tror du att du är?"

Försöker få kontakt med de som rusar förbi

men det är som om de har skyddsmurar runt sig.


Du kämpar vidare, armbågar dig fram för att få ta del

känns så obekvämt när vi kan dela på det som vi har

det räcker ju ändå till oss alla ändå

de största egoisterna vinner, men vilken vinst?!!


Ingen bara en tom känsla fylld av egoism.




Fri vers (Fri form) av En strimma av guld
Läst 504 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-01-21 18:26



Bookmark and Share


  aol
bra beskrivning av stress jkt, verkligen bra skriftat
2011-01-26

  Anna*
Stressen, jäkten och den negativa inställningen är en dålig vinst. Väl beskrivet!
2011-01-22

  Elwania
Stockholm är en stad som jag reser till några gånger om året, jag
upplever denna stad väldigt stressad ,lite väl mycket vassa armbågar kan oxå vara med i bilden. Men jag har många underbara vänner som är stockholmare .
2011-01-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Det är ju så
ju mer vi delar
med oss vi våra
möjligheter dubblar
bra att ha om man
själv snubblar...
Förstår hur Du kände
det, väl beskrivet!
2011-01-22

  Glensan
Tur man bor i en småstad, men förstår precis känslan.
Så fort jag varit för länge i Stockholm eller Göteborg längtar jag hem
2011-01-21
  > Nästa text
< Föregående

En strimma av guld
En strimma av guld