Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidlösa rum

Knuten vit frotébadrock
håret åt alla håll
och kanter.
Yr i bollen då bönor
och vatten mäts upp.

Görten blandas,
kokas upp till en
lagom tjock röra.
Mjölk hälls i en liten
blå skål, så gröt och
kanel kan läggas
som små öar.

Morgonen är kommen
tröttheten påminner om
sömnlösa nätter.
Undrar vad denna dag
ska ge.

Ser på nyhetsmorgon och
Efter tio, där de pratas om
livet, respekt,
kärlek, hat och
mycket mycket mer.

Ser tiden rusar iväg...
Stannar kvar, orkar inte
bry mig, bry mig om det
som sker
utanför mitt fönster
just denna dag...
Kaffet dricks, grötskålen
tom...

Låt denna lugna stund få
ge kraft och styrka,
så.....
Telefonen ringer,
lugnet bryts....
Pratar, lyssnar, pratar
och lägger på.

Oasens tidlösa rum
visar upp den prunkande,
doftande natur...
Utanför mitt köksfönster
gömmer
sig små lustfyllda rum
där skratt och tankfyllda
stunder får plats.

Då solen värmer, samlas
alla i grönskan i en
glad sermoni.

Just denna morgon
flyttas kaffet ut,
just denna morgon
öppnas lusthusets
dörr och våren
önskas komma
och hälsa på.




Fri vers av Filosofen2
Läst 411 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-23 12:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2