Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från mörker till ljus

Vägrar missa, vägrara blunda,
vägrar dölja, vägrara vara
tyst, vägrar trampa
samma spår som förr.

Vågar bilda ny fotspår,
vågar se nya saker,
vågar säga det mitt
inre viskar, utan rädsla.

Öppnar upp hjärtat,
fångar dagen, skrattar
som ett barn.
Vågar trottsa, vågar ta
mina drömmar, förverkliga
dem och växa.

Vågar vara barnslig, vågar
få ett spratt och asgarva
så hämningar släpper.
Vågar skapa min konst,
vågar skriva mina texter
vågar trotsa min rädsla.

Sjunger så lungorna öppnas,
kramar mitt inre ljuvligt, så
lilla jag vaknar och njuter
av det liv jag har.

Aldrig mer ska jag vara en
liten lort, vara feg, gömma mig
bland rockar och gamla
kläder, aldrig mer
ska någon få dansa på min själ,
dra mig längs asfalten tills
blodet forsar.
Aldrig mer får lögnen segra,
aldrig mer får hatets ansikte
lysa starkt mot mig,
aldrig mer får våld och rädsla
styra mina val,
aldrig mer får någon fjättra fast
mig i bojor för att sakta döda min
själ.

Frihetens vindar för mitt liv
mot ljusare tider, kärleken
växer inom mig, blommor fästs
i mitt hår, då skönheten
glänser och bildar
glitter på min hy.




Fri vers av Filosofen2
Läst 479 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-23 13:00



Bookmark and Share


  mare VIP
Underbart skrivet, precis så ska det vara !!
Måste spara denna livsinspirerande dikt :)
2011-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2