Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herr vinter och fröken vår

Knoppar förbereder sig, vinterblommor
slår ut under snön.
Murken lukt når näsan på ängar.
Matt sol visar himlen rosalila skimmer
mot slutet av dagen.

Än fryser vatten till is
så dammar ligger stilla
under ett tjockt
istäcke, men bräckliga
och tunna.

Herr vinter kämpar tappert
med sina stormar
och kalla besök, men
fröken vår hälsar på vissa dagar,
så snön smällter och bara
lämnar fläckar kvar.
Kriget fortsätter lite till.

Än måste varma kläder täcka
kroppen, men vissa dagar
ler fru sol stark....




Fri vers av Filosofen2
Läst 345 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-24 00:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2