Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För dikt

hans farfar rörde sig i salongerna
hans bror dog året därpå
det fanns en historisk gård
när vi är där blir synen abstrakt
det är ett flåsande genom ryggraden
en gammal gengången hand i min

hans mormors tunga slickar motorvägen
hans syster; Gangstern
två år bröts malmen, efter övergick de i torv
Getens barn vandrar samma bergsslutningar, talar samma språk men ogillar olika saker

när han sökte fann han löv
fick ett skott i ögat, förlorade djupseende
såg någonting viktigt
i historiens sjö återvann han djupet
i handen detta löv

somnade i en säng utan ben
drömde att träd växte inverterat
stod i kylskåpsljuset och såg rusningstrafik ur minnet
han skriver i smöret
- Vem är jag, i förhållande?
ett brunt fotografi, tycker sig se gamla ansikten från gården
han kramar näven runt luft och löv

han tar jobb på reklambyrå
han har inga vänner han förstår inte, han och alla andras lösa blick
minns att gammelfarfar var barberare
att det fanns en gård

han - jag förstår inte min position
psykodynamiker - Man. Arbetare. Ensamstående
han - jag har inget förflutet
psykodynamiker - minns du inte?
han - det fanns en gård.
han - den såldes.

under ögonlocken, det doftar plastläder
röken tjock och lövet förtorkade smulor
det finns inget att glömma
hundra maskar myllar hans lik
det kanske finns kvar


ps. tvåhundra år senare berättar hans gener upprepade historier ord för ord om allas tidigare öden




Fri vers av objekt3
Läst 362 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-01-24 14:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Berättartekniken i denna dikt är suverän.
2019-08-27

  Nanna X
intressant genre
2011-11-30

    Den försvunna
Mycket intressant innehåll här – bortsett från det sedvanliga beskrivandet. Så nära man kan komma något/någon i förhållande till. Rörelser vertikalt, horisontellt och förmodligen diagonalt.

Historielektion, genealogi, samhällsanalys och det där arvet som inte går att undfly i ett och samma paket.
2011-02-12
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3