Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GYLLENE MINNESDIKT

Ditt minne är vackert,
kära Sasha!

Morgonstunderna.
Du var kelsjuk
Du var en ivrig promenerare
Du var en glad varelse, en hund
med tillitsfull karaktär.

Plötsligt mitt i sömnen
vaknade du upp
gav till ett tjut!
Vad gjorde dig ledsen?
Vad saknade du?

Din viftande svans,
dina stora tassar
du morrade välvilligt
när jag lekte med dig
ditt silkeslena hår på huvudet,
jag tyckte om att smeka,
dina stora hängande öron,
din päls av silke.

Jag smekte dig.
Du njöt.
Jag kramade dig.
Du älskade det.

Du älskade ditt korta liv.
Döden överraskade oss.
Jag kunde knappast tro,
att du måste ge din tass
till döden.
Du började din eviga sömn.
Döden medförde min käraste vän.

Jag frågar om och om igen, varför?

© Heikki Hellman (110125)




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 1822 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2011-01-25 11:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack för din fina skildring av kärlek. Älskar min Wilma så, hon är till åren och jag tänker på det ofta. Tack!
2016-02-07

  Alysse VIP
Åh, vilka underbara minnen du delar med dig av din älskade lille vän <3
Skrivet så berörande kärleksfullt
och med glädje målande.
Men det är ändå en dikt fylld av saknad och sorg över en förlorad familjemedlem
Bilden är så fin, en riktig liten sötnos <3
2016-01-21

  Amari
Våra husdjur kan verkligen bli som en familjemedlem, och vi håller dem så kär.
Det är svårt att skiljas ifrån dem,
precis som du skildrat här.
2015-09-18

  Ljusletaren
Vad hände?
Att sakna sin kompis är mer än smärtsamt. Förstår dig!
/kram
2014-10-06

  Alva Johnsson VIP
Jag har skrivit det tidigare. Men upprepar det gärna.
" Sorgen är det pris man får betala för att ha ÄLSKAT"
2013-10-01

  Connie
Stark text som får tårarna att bränna bakom ögonlocken!
2013-09-22

  Maj-Lis VIP
Så vackert om en kär vän
2013-08-02

    ej medlem längre
Du rör strängar inom mig...blir starkt berörd.
Fina är dina ord. Du har gåvan att nå andra med dina ord. Tak.
2013-07-30

  Rozsi.kovacs

Gud så gripande så fin men med dina nakna känslor som är vid öppna..
2013-05-22

  Nina.H
Sorgen efter en kär vän är tung, du
beskriver den väl med vackra ord!
En vän är en vän, människa eller djur..
2013-03-21

  M M Mannheim VIP
Fint beskrivet om en kär vän som aldrig krävde något. Men jag tror att han viftar för fullt med sin svans och gör någon annan glad där han nu är i full frihet.
2012-08-19

  demonsson
I och med att jag själv haft hund så tog jag dessa ord till mitt hjärta lätt och kärleksfullt, tack du för dom orden. demonsson
2011-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman