Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag förstår dig

Du gör helt rätt i att vara kall mot mig.

Du har precis blivit förbrukad och bortkastad.
Dina psykiska förluster har aldrig tidigare varit så här stora.

Så kommer jag och berättar hur du är som vackrast när du är som mest förstörd.

Hur skulle du kunna tro mig?

Ju fler av mina meddelanden som förblir obesvarade, desto mer trasas jag isär. Därför är mitt nästa meddelande ännu vackrare än det du fick senast.

Men att vinna ditt förtroende, att vinna pokalen i matchen med den tippade förlusten, är en match jag spelar mot alla odds. Där dom utifrån satta oddsen är dina förutfattade meningar kombinerat med dina fastgrodda sorger.

Du är indoktrinerad av missgynnsamma medeltida lärdomar.

Dessutom är jag en sådan där typ som man, enligt dagens trender, ska vara rädd för. Jag förstår att du har mycket att förlora och riskerna du tar alldeles för höga.

Jag förstår att jag skulle kunna vara din nästa förövare. Ett misstag du inte vill upprepa.

Du befinner dig i en personlig krissituation, och jag är varseln du ansöker om.

För mig gör det ingenting. Jag är ju en player, den som vet hur man klarar sig.

Jag är ju den som kan få slottet demolerat men som snabbt och flitigt kan börja bygga på nästa svindlande palats på nytt.

Problemet är att jag aldrig hinner bygga mer än en bråkdel av slottets mur innan jag får det nedrivet igen.

Men det gör inget.

Du är präglad av ett fängelse, av ett historiskt koppel. Ett koppel som du föddes med, låst kring din hals av den obestridbara styrkan och nyckeln är knäckt i låset.

Jag kan inte bli jämförd med dig.

Tacka dina biologiska förutsättningar för det. Tacka styrkan genom att överlåta alla dina rättigheter tilll den och dess otacksamhet.

För vid det här laget har du lärt dig att sakta bryta loss kopplet. Efter alla år av olidligt tålamod och obönhörligt hukande.

Eller har du verkligen lärt dig?

Vid det här laget har jag i alla fall lämnat mina verktyg vid slottsmurens ruiner.

Det är mycket lättare att istället hacka i grunderna på slottet som tillhör din nuvarande arkitekt.




Fri vers av Anadol
Läst 353 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-26 23:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anadol
Anadol