Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den klassiska poeten



Den klassiska poeten är vacker
om än lite osäker på sig själv
plockar vilda blommor i naturen
och frågar växterna om lov innan den rycker upp dem ur marken

Den klassiska poeten
vet med sig själv att det inte bara är att skriva
bokstäverna bildar sitt eget språk och det är inte alltid
poeten vet vad som skrivs innan det är fulländat

Den klassiska poeten ser världen i tusentals
nyanser av grått men aldrig riktigt i svart
och därför inte heller i vitt
Hon ser dämpat ljus i alla men vill gärna förstärka
dess låga

Den klassiska poeten älskar konst
och bannar sig själv att hon inte fått gåvan att avbilda världen
på dukar istället för papper

Den klassiska poeten vet sällan att hon är unik




Fri vers av shiiva
Läst 562 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2011-02-01 16:06



Bookmark and Share


  Engel
Nu vet hon.
2012-11-19

  Julio VIP
Härlig text.
2011-02-07

  LassO
varför måste det vara "en hon"? Nej sen tror jag att trots att den är fin så är den fel, den klassiska poeten har skitiga jeans och en kvinna som sköter det praktiska.... sen är människor sällan vackra på både in och utsidan... Men som sagt, det "är bara min åsikt" ;=) jag respekterar din...
2011-02-06

    Rocky
Good stuff!
2011-02-01

  lyrika
Hur är texten?
-Underbar
är den värd att läsa?
-Utan tvekan!
2011-02-01

  Maria T
Så fint du skriver
2011-02-01

    Mimmi17
Fint och väldigt igenkännande om viljan att få kunna måla istället.
2011-02-01

  Ceylon
Förvånansvärt träffande. Snyggt där.
2011-02-01

  Peter Olausson VIP
jag tycker om din text, fin beskrivning. Det där med "älskar konst" tycker jag är sant för många av oss som skriver: att man använder orden som substitut för att skapa bilder med pensel (eller kamera).
2011-02-01

  mamma08
Fint budskap
2011-02-01

  Mr Lindemann VIP
Ja, denna var bra på mången sätt

Fint och på ett sätt unikt

Mången botten


Bra att ha en kall vinterdag
2011-02-01
  > Nästa text
< Föregående

shiiva
shiiva