Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

publicerad i tidskriften ordkonsts finlandsnummer




lakritsi

 

 

 

en mor sade nu
är vi så långt söderut att
det växer äpplen på träden
hon strök barnets huvud
lite skorv bara det går bort med oljan
och storkbett i nacken
hade ungen

 

 

 

kinderna som runda röda äpplen
klotungen grät om kvällarna
tunga tunga hälar
hade modern

 

 

 

de hade inte samma ord
i munnarna
leipä sade modern och ungen
trodde lakritsi
hade inte samma tunga i munnen
barnets låg svälld men allt mjukt
lät vasst och väsande

 

 

 

hade inte samma ro
i händerna ungens krumma händer
hade plock och smuts och spring
i benen inte tunga och stilla
som moderns
omena äiti pekade ungen
hiljaa lapsi sade modern
och ungen trodde
hon sa
lakritsi

 




Fri vers av smuts
Läst 563 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-02-01 19:23



Bookmark and Share


  Johan Pollnow
orden ramlar ju på störtskönt. storkbett i nacken.
2011-04-19
  > Nästa text
< Föregående

smuts