Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har haft lite verksamheter i kyrkan med bakläxa från länsstyrelsen till följd.

Byråkratiska fjanterier tröttar...




Och Länsstyrelsens lokaler gapar tomma...

 

Med ekande steg går jag långsamt fram...

besked kom, att sådana här påhitt

låter sig inte göras ostraffat, minsann!

Länsstyrelsens lokal och inte våra, mitt, ditt...

 

Så lyckades vi till slut låsa in Gud...

slänga nyckeln, förkväva andligheten

och det enda som hörs är numera ekande ljud

av tomma lokaler - och det är verkligheten!

 

Sscchh, rör inget, gör inget, ändra ej!

Historiska rum lämpa sig icke för verksamhet.

Hur skulle det se ut om här vore livat, säg?

om någon här vill be, kan det bli till förtret...

 

Men priset vi betalar är alltför högt

för kyrkobyggnader och vackra rum

som bara ska stå orörda, fast vi försökt

bedriva verksamhet, men nu är jag stum...

 

...och tomma gapar länsstyrelsens lokaler... 

...och vi fortsätter att undra...var är människorna?...

 

 

 

 




Fri vers av Hawk
Läst 424 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-02-02 22:14



Bookmark and Share


  tom boreland
på länstyrelsen sitter de korrekta
och umgås med andra korrekta
2011-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Hawk
Hawk