Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordet förlåt

Varför är det så svårt att säga "förlåt"?

Varför kan man inte bara göra det, för att sen kramas och prata ut?

Är förlåt så laddat? Eller är det skulden man lägger på sina axlar?

Ja, då är man både advokat, domare och nämdeman. Allt i samma person,

som ska se saken ur rättsligt synsett... Vad kämpigt det måste vara att aldrig

känna den där totala befrielsen.


De gånger jag begått fel, grämer jag mig så fruktansvärt, gråter, ber till gud

att jag ska få kraft att våga säga förlåt. Blottar mig totalt medan tårar rinner

öppet, för det gör så ont att bära sorg inför den jag sårat. Jag gör inte

andra illa medvetet, men måste jag be om förlåtelse då jag känner mitt

samvete skriker.

Förlåt för det jag gjort måste man kunna säga, men alla kan inte det, för det

är just det svåraste ord man kan föra fram...




Fri vers av Filosofen2
Läst 655 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-03 18:49



Bookmark and Share


  Anna*
Ett uppriktigt förlåt måste också följas av en förändring så att det inte upprepas gång på gång för då blir förlåtet inget värd. Kanske det hade blivit så att jag stannat ännu längre om han någon gång hade bett om förlåtelse och visat sig uppriktigt ledsen för något han gjort. Det hårda elaka är lättare att hålla på avstånd för självbevarelsens skull.
2011-02-03

  Nikolai Jungsin VIP
Kanske det ibland är svårt att glömma trots att man vill förlåta.. kanske man ibland tvivlar på ärligheten bakom ursäkten..
ibland har förlåt bara blivit till tomma ord..
2011-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2