Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resa genom himlavalvets stjärnor

Stjärnhimlen visar
var polstjärnan är.
Gnistra och glimma
så nära vi är.

En tanke, en längtan,
en dröm vi nu ser
då glittrande vacker
du nu mot mig ler.
Ögon som glittrar
leende mun ansiktet
visas endast en sekund.

Blundar nu inte, öppnar
min famn, ropar på dig
som saknar ett namn.

Stjärna, du stjärna
ut i det blå, finner en
hjälte som värmer min vrå.

Lustigt att jag nu ska
böna och be, endast
en stjärna mina ögon kan se.

Visar mig vägen upp mot norr
men hur kan vägen vara
så lång?
Själens spegel ögat visar, sogsen
blick ensamt vandra,
genom dur och genom moll
önska, önska mot den stjärna,
låt den ta mig dit den är, låt mig
finna djupet av min önskan





Fri vers av Filosofen2
Läst 493 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-02-06 02:37



Bookmark and Share


  Heikki Hellman
Av en slump föll på din spalt. Jag fann denna ljuvliga och vackra dikt! Tack att fick läsa den. Du är en romantiker? Sparar den även.
2011-06-07

  mickech
Som vanligt mer än bra. Du kan detta vännen!!
2011-03-13

    baruk
Det var mycket roligt att få läsa Dig i dag! Bara att få njuta av de fyra första raderna i denna dikt.. Den är som ljuvaste musik i mina öron..
2011-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2