Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänker gå ett tag

Jag drar ner röken i halsen,
och lägger upp mina fötter mot pelaren.
Jag andas ut molnet och tittar mot stjärnorna.

Ni pratar om något oviktigt,
ni tror att jag deltar.

"Jag är inte rädd" intalar jag mig,
men jag uttalar mig inte högt.
För jag tänker inte tänka.
Tänker bara känna.
Tänker inte springa.
Tänker gå ett tag.

Ni frågar något oviktigt,
mitt svar roar och har ingen substans.

För all substans blåser jag ut.
Ut till en oändlighet med redan tänkta tankar.
Tänker inte mer. Tänker gå ett tag.




Fri vers av Känslovarm
Läst 346 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-02-06 03:02



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
Ja den fångar en känsla
2011-03-02

  filosofian
Ibland finns det så mycket viktigare saker att tänka på istället för att prata.
2011-02-09

    ej medlem längre
Vilken närvaro dikten förmedlar. Tanken må vara uppe bland stjärnorna, men kroppen är kvar bland de dödigas petitesser.
Mycket fin
2011-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Känslovarm
Känslovarm