Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fru Zola mot Jorden


Märkvärdigt känslig är fru Zola och faktiskt aldrig fru men
det är en annan berättelse än den här. Hon, aldrig fru Zola,
klamra sig fast vid en pinnstol i köket som brukligt men den
här gången fick hon nog då en av hennes allra favoritiska
klänningar stormades full av håligheter och även den nylagda
frisyren rufsades.

Hon slutade tänka på det som alltid ställde till så för henne
och i det lagda lugnet, varandes en vecka, sydde hon ett lapptäcke
lika stort som den tiden det tog. Beundransvärt gjort och
hur hon också hann med att spänna upp seglet mellan björken
och körsbärsträdet innan hon åter lät sig förfäras av tanken att det är
lätt att trilla bort från planeten som så hastig centrifugera sig
genom stjärnrymden.

Men hon vann och så stannade jorden evigt bromsad i fru Zolas
trädgård.




Fri vers av Håkan Eklund
Läst 382 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-06 09:28



Bookmark and Share


  Filosofen2
Underbar lite saga om Fru Zola, som fick sitt lapptäcke och kunde fortsätta sin lilla blomstervandring och nå sitt paradis
2011-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Eklund
Håkan Eklund