Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I alla år, alltid

Du ringer och frågar hur dagen har varit
men vill egentligen bara höra min röst
Jag svarar och skrattar
och frågar hur det är
med mamma
och verkstan
huset
och hälsan

Du säger att det var länge sedan sist
fast att du vet
att vi sågs igår
Men vissa dagar är långa
jag vet
Liksom nätterna
de oändliga nätterna
då mardrömmarna tar dig ifrån mig




Det händer att jag vaknar

när månen står som högst
med en bottenlös känsla i bröstet
Lungor av cement
stelfrusen iris
och med den salta smaken mot tungan
Av den självständiga kvinnan
finns inget kvar
när rötterna kapats och bränts




Du frågar om sommaren
och våra byggprojekt
men jag är i en annan dimension
Märker inte ens att jag avbryter dig
Orden flyter stilla från ljusblå läppar
och lämnar en klar tystnad efter sig

"Du måste lova att ta hand om dig
för jag vet inte
hur jag skulle motivera
mitt hjärta
att fortsätta slå
om du togs ifrån mig

Säg inte att det är naturligt
att det är så det måste bli
att du inte skulle klara av
att överleva ännu ett barn
Det är en smula själviskt
jag vet,
men utan dig
kan jag helt enkelt inte existera"





Jag behöver ju dig
i så många år till



I alla år



alltid




Fri vers av HQ
Läst 456 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-02-06 16:21



Bookmark and Share


  entusiasm
herregud så extremt bra skrivet. orden, sammansättningen, flytet... allt. massa applåder, den verkligen berörde
2011-02-09

  mariasan
blir berörd av din dikt, du skriver på ett sätt som suger tag och biter sig fast, ser fram emot nästa...
2011-02-07

  Micael Axelsson
Vilka ord. Efter att jag läst, föll det stillsamt ett par små tårar.
Rädslan, kärleken och saknaden efter sitt egna lilla barn. Så oerhört vackert fångat och förmedlat. Min röst hade inte burit, och mina fingrar stapplar och stockar sig lite, aningens klumpiga.

Här läser jag kärleken till sin dotter, förmedlad av dottern i ren kärlek till sin far. Så tänker, tolkar o känner jag - och det är så ärligt, rent, och vackert. För det är skirt. Som förälder rädslas vi nog att förlora ett barn.

Betraktar tyst det vackra här.
2011-02-06

    Yria
Åh vad fin! Blev verkligen berörd!
2011-02-06
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ