Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kattpäls och jag

Idag vaknade jag i tystnad
Katten låg bredvid och stirrade

Solen ville envist in genom
fördragen sidengardin så
jag gav mig och gick upp

Dammade av träbänken i köket
sorterade strumpor hängde tvätt
tog en dusch men någonstans
kom på att fan vad allting är
meningslöst med vardagens långa skuggor
så jag var tvungen att visa mig naken
och boka en resa uppåt landet
Se ett band som folk gör när de vill
gunga i takt till andras ambitioner

Min katt fäller päls och är snuvig
Tussarna ligger på det fina golvet
tillsammans med alla trasiga löften
så jag har flätat ihop en hel man av kattpäls
Vi är lyckliga ihop det känns bra
men jag undrar ibland om han verkligen
älskar mig för det var ett tag sen han pratade

Lyssnar på lite musik men inte den låten
inte den låten det påminner för mycket om
Gotlands rosa himmel tillverkad för älskande par
Göteborgs tröstlösa kyla i december
Englands tegelhus med fotografstudent på golvet
Norrköpings murar jag aldrig riktigt
lyckades riva
Luxemburg med alla broar och hur
jag cyklade nerför dom alla med stulna baguetter
och hur jag bröt mig in i spritförrådet den kvällen när jag låst
mig ute och så hur jag trodde jag älskade
på riktigt i kompisens andrahandslägenhet i
Kanada med henne kille trots att det var länge sen minns
jag allt till den här just den här och den här låten
och när ska man bli riktigt glad inte lycklig men bara glad

Jag vill ha en ny sång att få ånger eller värme av

Män drabbas av plötslig bukfetma runt 30 men jag kanske
drabbas av plötslig psyksmärta just nu i samma
högaktningsvärda kvinnliga ålder
som gör mig oförmögen till djupare insikter

Jag vaknade i tystnad med min katt
och tillhörande päls för 10 minuter sedan
Det var ett spektakulärt ögonblick.




Fri vers (Fri form) av swimsus@gmail.com
Läst 359 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-06 22:06



Bookmark and Share


  Delilah Juno VIP
heavy ..
2011-02-20

    ej medlem längre
skit så bra textat..
2011-02-07

  Känslovarm
"så jag har flätat ihop en hel man av kattpäls
Vi är lyckliga ihop det känns bra
men jag undrar ibland om han verkligen
älskar mig"

Skrattade högt, ska absolut prova det där.
2011-02-07

  Lars E Jönsson
fick ett skratt på morgonen denna grå måndag..........du målar upp bilder med ord
2011-02-07

  S.A.I. Steve Lando VIP
wola, balola!
2011-02-06

    Göte Holmlund
Hahaha, den gjorde mig glad!
2011-02-06
  > Nästa text
< Föregående

swimsus@gmail.com
swimsus@gmail.com