Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maria, jag ska försöka lämna dig bakom mig (Till gråterskan på honungsgatan)

- Din mamma kommer nog tillbaka ska du se... kanske imorgon. var det enda jag sagt.

Jag kan inte förklara det. Jag blev nog nervös och tungan och jag gick skilda vägar. Ett mun-tics du klarat dig bättre utan.
tänk att jag verkligen sagt något så innehållslöst och oförstående...
distanstagande och blekt.

Jag kunde väl ha sagt något om att inte sky rädslan. Den är stor och klösande, men aldrig verklig. Och att inte fly från sveket, trots att den gett dig just rädslan.
Och att inte vara rädd för kärlek, trots att den i slutändan faktiskt gett dig båda två.
Eller något...

Ja, någonting bättre kunde jag fan knåpat ihop.

Kanske hade domningarna från mina ben, då blodet sipprade klent över mattpiskarställningens hårda stänger, som vi satt på, spridit sig till munnen?
Eller så var jag tagen av hur din blick liksom vacklat till,
ett jordskalv i magen. Bröstkorgen knakade och bultade mot huden, ryggraden lipade och ven, ögonen darrade till och tryckte sig mot hålorna... Ljudet av ett skepp som vågorna piskar till kvav.

Jag hade bara varit tyst... nypt fast min hand runt ovansidan på din. båda två skräckslagna över hur enkelt situationen hade pressat sig in genom din hud och in i dig, så enkelt... så skört och skrattretande enkelt... en sten som krossar en ros. Bladen yr åt varsitt håll och blir snart till gula skal.




Fri vers av spellbound
Läst 386 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-02-13 20:02



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
hur kan jag tycka om
därigenom att ditt hjärta talar
berättar alla slingriga ok
ibland söker vi säga så myckna förklaringar
så...binder vi oss själva

du skriver med skimrande guldspets
tack

Tack att Ljus och Värme Är Hos Dig

Själsöga
2011-02-14

    ej medlem längre
vi är många som bär på liknande minnen, du har formulerat tillkortakommandet så fint
2011-02-14

  Blåbäret
omtumlande och igenkännande av tillkortakommanden
nyfikenheten väcks och känslan söker efter svar...intressant
2011-02-14

  Veronic@
Jag känner en viss saknad efter någon speciell person, du berör vackert med dina ordval & text. . . . keep up the good work!
2011-02-14
  > Nästa text
< Föregående

spellbound
spellbound

Mina favoriter
Vi var andetag ,