Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"KAN EN STILLA BRIS FÖRENA"

 

Tjärnen ligger mörk och spegelblank

månen stänker sitt silver över djupa vatten ...

Det är endast nu vi kan få en skymt av det vackra

hur stjärnorna sänder sitt klara ljus i den tysta natten ...

 

Strax intill står skogen stilla, mörk och skön

en stilla bris försiktigt rör vid blad och sköra grenar ...

Den milda brisen lämnar skogen, ger även tjärnen sin lön,

kanhända är det brisen, som skog och vatten förenar ...

 

Men vem förenar oss, när vi står där ensamma på stranden,

en stilla bris rör mitt hår, och våra ögon blickar in i varandra ...

Du kommer så sakta emot mig, tar mig stilla vid handen,

du säger tyst .. Kom, låt oss gå. Vi behöver inga andra ...

 

 

© La Magnólia




Fri vers av La Magnólia VIP
Läst 723 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2011-02-10 14:45



Bookmark and Share


  aol
underbar poesi vännen,
2012-08-28

  Filosofen2
Skulle köpa din bok om du gav ut någon, skulle prata om dig om jag mötte någon på gatan. Tiden jag lägger att läsa dig är som själavård för mig.

Du är så enkel, men ändå så djup.
Dina frågor så stora, men ändå så små
då den du håller kär tar dig i handen
och leder dig mot ert näste
för ni behöver bara varann.

O ger rysningar och längtan.
2012-08-23

  Bibbi VIP
Så underbart skön.
2011-02-24

  Bodil Sandberg VIP
En fantastiskt vacker dikt så påfallande stämningsfullt och starkt och tjusigt - applåder och sparas..tack!
2011-02-15

  Ordregnspoeten
Oj, vad skickligt skrivet. Nu skäms jag över mina blygsamma alster som inte alls är så vackra som dina. Tack för att jag fick ta del av det du skriver.
2011-02-13

  Ninananonia VIP
Vackert!
Stämmningsfull dikt.
2011-02-12

  erkki
Men störst av allt är kärleken. Vilken ordbehandling! Så stämningsfullt. Varje gång jag läste den, så växte den ännu en gång. Det präglar mästerverk! Gratulerar!
2011-02-12

  ~Leonardo~
En ödmjuk stund, en mild atmosfär sänker sig stilla och man blir lugn i dessa sköna rader. underbar stämning vilar här.
2011-02-12

  mare VIP
Vacker dikt...njuter av läsningen..
2011-02-11

    tramp
helt underbart magiskt skrivet, jag kan nästan känna den ljumma brisen blåsa och föra med sig skogens alla dofter

tack
2011-02-10

  Järnkatten
Alldeles, alldeles underbar....ljuvlig....
2011-02-10

  Elwania
stämningsfullt och vackert
skogens skönhet du beskriver så fint här
2011-02-10

    ej medlem längre
Wooooooooooooooooooooooooow!

Love that stuff
2011-02-10
  > Nästa text
< Föregående

La Magnólia
La Magnólia VIP