Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ut med det gamla och in med det nya

Regnet faller mot mitt fönster,
tid för städning av
alla vrår.

Böcker med dåligt
innehåll har bara tagit
plats. Bort med dem.
Orkar inte se hur de
bara står och tar damm

Liza Marklund dammar
snart igen, trots det är
en bok jag gillar finns
inte ork att plöja igenom
den. Men snart ska även den
fyllas med läsning.

Julen är nu över, julpynt
och annat är borta.
Åter igen jag plocka
för de nya ska få plats.

Satte lite söta figurer på hennes
fönster, så det blev en liten by.
öppnar upp och ser vad
garderoberna gömmer.

Draken hänger så fint på
väggen, men snart ska vi ut och
låta den flyga fritt.

Barnfilmer sorteras i namn
så vi finner de då vi vill se,
med popcorn och godis

Snart fylls hemmets vrår
med ting av alla de slag.
Vill det ger värme och harmoni

Usch vad trist att städa,
men oj vad gott det doftar då
allt är klart

Säljer de saker hon inte vill ha,
använder eller ser åt, fyller korgar
med prinsessprylar, bollar
och annat smått.
Delar upp papper, klistermärken
och annat i en låda
slänger det som inte är att ha

Allt på sin plats öppnar upp och
finner en frid.

Torkade blommor hänger
på vägg och sitter i vasar, växter
fyller mina fönster och värmeljus
lyser då lampan inte tänds.

Ler för detta är mitt och min dotters
vi har tillsammans skapat ron så
inget ska missas.





Fri vers av Filosofen2
Läst 238 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-02-11 13:09



Bookmark and Share


  SandraEriksson
Jag blev glad av denna...många kramar :)
2011-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2