Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från duvunge till en vacker svan blev du

Den duvunge du var
är idag påväg att
möta vuxenvärlden
med allt vad det innebär.

Påväg att växa till en svan
vill jag lära dig livets väg,
för att slippa alla svåra sår.

Bara du kan leva ditt liv,
bara du kan se med dina ögon,
men om jag kan hjälpa
dig att våga ta en väg som
ser ljus ut ler jag.

Vet att jag är jobbig,
vet att allt jag säger inte
är omtyckt av dig, så
säger jag det ändå.

Vill att denna prinsessa
ska bli en drottning
med en krona på huvudet
som du bär stolt.

In i vuxenvärlden du
nu trasklar, berättar
om alla de upplevelser
du gör och jag lyssnar
så ihärdigt på allt du säger.

Vill inte att du såras av fel
människor, vill inte att ditt hjärta
ska brist, för någon
gör dig illa.

En dag, ja, en dag kommer du att
få allt du pratar om idag
bara du har tålamod...

Vad är det jag brukar säga?
Jo, DU KAN!!!
Ta mod och finn styrka
så växer du inom dig
och lyssna till hjärtat så finner
du svaret.

Jag minns en gång för några år
sen du grät som ett barn,
jag ville bara ta dig i famnen och säga:
"Jag finns här."
Bad dig lägga din hand på hjärtat
och kalla, vilket också gjorde
dag som natt.

Idag får jag mess, du ringer och
vill prata.
Vet inte hur många mess,
hur många samtal vi haft, men
det har ingen betydelse,
utan det som betyder något
är att jag vet du behöver mig och
mina råd.

Din visdom kommer att ta dig långt
och dina drömmar får mig att
inse hur livnära du är.
Så glad att vi fått den kontakt vi har
så glad att du kan finna
glädje trots livet varit
lite svårt för dig...

Din mamma finns i ditt hjärta
din pappa vid din högra hand,
som visar vilka steg du kan ta
jag finns vid din vänstra sida
och leder dig fram mot dina nya mål.




Fri vers av Filosofen2
Läst 283 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-11 15:47



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Underbara tankar, så vackert skrivna ..
2011-02-11

  SandraEriksson
Har du skrivit den här för att jag ska förstå hur viktigt det är att jag lyssnar på människor omkring och att jag försöker finna de bästa besluten av en situation. Tack jag är glad för att du finns
2011-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2