Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vardagslivet kräver sin hjälte (för att inte delta är förstås inget alternativ)


Rollspel Royale


står på skalle i en paté av
dallrande rödvin

Rättar väl till baskern, mustaschen
och kavajen, harklar mig på franska
och uttalar en passande vits på latin

allt för att verka normal


Sen glider jag ut mellan gardinerna
ingen sett fanns där, spyr i en kruka
och springer mot röd gubbe tvärs över
gräsmattan, vadar genom fontänen, flyr via kolonnerna
av handhuggen italiensk marmor, ut genom järngrindarna

förbi hundarna, bilarna och alla
inavlade tulpaner från kontinenten

men hur fort jag än springer kommer
jag inte undan
Så jag stannar upp, rättar till snibben
av svettigt hår som blivit min lugg

harklar mig på riktigt och går värdigt tillbaks

into the play





Fri vers av Gawain VIP
Läst 535 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-02-11 23:03



Bookmark and Share


  peter markurth
mkt tilltalande...
2011-03-07

  AgnesP
Underbart rolig. Och ditt språk är lika härligt som alltid.
2011-02-19

  Catharina Edin VIP
Men den här är ju bara så bra, och rolig dessutom!
2011-02-12

  lodjuret/seglare VIP
och på engelska heter terminer semester, kanske ett slags semester från verkligheten utanför grindarna, litet som här inne med de mest förunderliga texter att välja och vraka bland, att vältra sig vällustigt i
2011-02-11

  Tillbringaren VIP
Underbart! Titeln, alla fantasifulla beskrivningar, hur texten blir en historia med ett bra slut...plus ett viktigt innehåll.
2011-02-11

    jamjam
Du skriver hänförande texter som lyfter ens sinnen, tackar för det/ Kelrob
2011-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP