Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åsiktens kraft

Våga säga det du tycker
våga tro på din egen
kraft.

Åsiketer kan vara olika,
men de kan ändå ge
styrka

Respektera, lyssna
och ta in, men ändra
aldrig någon annans
svär.

I samtalet får dina
och mina åsikter
rum, de bildar
bubblor som
skapar harmoni.

Öppenhet,
ärlighet och lyhördhet
formar oss
och visar en varm
närhet då
åsikten får
ta plats.

Åsikterna visar vilka vi
är, de talar om för alla
hur vi tänker.
Vissa tankar formar
rädsla,
andra förakt och
hat.

Humanistiska åsikter
styrker godhet
och omtanke,
om andra och sig
själv.





Fri vers av Filosofen2
Läst 216 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-16 20:43



Bookmark and Share


    AA VIP
Bra text. Det är viktigt att framföra åsikter men också att lyssna och respektera andras...// AA
2011-02-16

  Nikolai Jungsin VIP
absolut.. åsikter är vad som får tankarna att snurra och utvecklas.. tjusigt.
2011-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2