Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För alla de själar som jag tyckte om...




Jag tyckte att livet
var så tungt och så svårt
så mycket som hände
och tog mig så hårt

så många jag älskat
som rycktes ifrån mig
när döden alls inte
lät vänta på sig

den tog dem vid handen
och förde dem bort
så tiden på jorden
blev alldeles för kort

vid graven jag sitter
och sjunger en sång
för alla de själar
som jag tyckte om

berättar om sådant
som skett sen de gick
jag ger dem mitt tack
för allt som jag fick

men minnet ska leva
av dagar som flytt
och livet ska levas
i det som är nytt

för även om sorgen
kan smärta och blöda
och såren kan värka
för att de är döda

så tror jag på somrar
där blommor ska gro
där svalorna flyger
och bygger sitt bo

jag tror på musiken
på hjärtan i sanden
på färggranna höstar
och solstänk på stranden

jag tror på det goda
på skrattet och glädjen
på stjärnor som glittrar
och drömmar på färden

för livet kan vara
ett guldkorn i sig
och att jag finns till
det är så stort för mig!
















Bunden vers (Rim) av Junitvillingen
Läst 414 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2011-02-17 19:41



Bookmark and Share


  Havsjungfrun
Gillar mycket..så jag bokmärker.
2011-03-10

  Janne
Verkligen en
text som griper
tag i mig i hjärtat,
du formulerar
dina ord så bra här


"och att jag finns till
det är så stort för mig!"
2011-03-07

    ej medlem längre
Jaa... jag klickar på applåder så mycket jag kan :))
2011-02-28

  Niclas Petersson VIP
Livet är ett äventyr och det är stor att inse det.
Vackert!
Gillar. Mycket.
2011-02-18

  Veronic@
Underbart fint i rim och härlig vers!
2011-02-18

    ej medlem längre
Underbar text, du har helt rätt!
*applåderar*
2011-02-17

    papillon
Är detta lite troskyldigt och barnsligt skrivet? Javisst är det det! Men kan man kunna förhålla sig inför döden majestät på något annat sätt? Detta är inte de litterära giganternas poesi, det är den sörjande, högst vanliga människans poesi och den tröstar mig, cyniker med så många smärtsamma förluster, mer än det mesta jag läst i min nöd om natten. Tack skall du ha.
2011-02-17

  stenhur VIP
Du skriver så fint om tacksamhet till dem som gått förut och hur minnen som mognat blir till en sång som bär oss framåt på vägen genom livet. Det är vackert och upplyftande!
2011-02-17

  Järnkatten
Den omfamnar både vår existens...och kärleken till det liv vi har till låns...så bra skrivet och så varmt....
2011-02-17

  Teresia Ridell
Härligt diktat i både enkelhet o djup. Fyllt av färg, doft o känsla ! Applåder !!
2011-02-17

  Yrre VIP
Ja stort är vad det är, som du skriver vackra du!
2011-02-17

    AA VIP
Mycket fin text. En hyllning till de som är döda men även en hyllning till livet. // AA
2011-02-17

  Suzy med punkterna
Det är oändligt min vän...
2011-02-17

  Ninananonia VIP
Ja, det är stort.
Din dikt är stor.
För störst av allt är kärleken.
2011-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen