Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spår

Du trodde spår i sanden lämnar Gud?
Allt möjligt...
och allt försvinner med tidvatten...
För tidigt kommer snö,
förtidigt allt blir grått...
Utsikt från fönstret är
bara skuggade konturer.

Du trodde att vi bäras
när vi upplever värsta smärta...
Allt möjligt...
Kanske vi uthärdar och bäras sedan
fötter-först... och bort.
Dum nog att klara av
att inte förstå det väsentliga.

Du trodde... livet ÄR...
men det är bara
obeständig konstant punkt.
Tyvärr en viktlös last är alldeles för tungt.
Men... Titta där!
Spår mitt i vita fältet!
Så... gick Gud barfota genom snön?

19.02.2011




Fri vers (Fri form) av Julianna Strandberg VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-02-19 20:29



Bookmark and Share


  jörgen g
... inte omöjligt.. :)
2011-08-07

  cilax VIP
Det finns alltså hopp? Återkommande Allt möjligt... låter som en upprepning av någons ord, ord som borrat in sig, ord som i sin oskyldiga beklädnad kan göra ont
Tycker om dikten
2011-05-11

  aol
där var två spår innan då bar han dej resten av vägen, en så fin dikt jag tar den till mitt hjärta,
2011-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Julianna Strandberg
Julianna Strandberg VIP