Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Älvlik dansar min dotter med sin rosa klänning, med vingar bak och silvriga pompom i händerna. Håret kammat så det hänger vackert och formar hennes ansikte.


Dansa min docka

Glad, steppar du
i dina vita finskor
med glittriga
spännen om anklarna.

Ditt leende så brett och
ögon tindrar
då kameran lockar
dina lekande dans steg.

Pärlhalsbandet du bär, köpte
du i en liten affär.
Skorna fick du av en kompis.
Prinsessa, drottning eller vad
du vill heta blir du.

Ingen ska kunna ge dig ett annat
namn, för då duger den aldrig
för dig.

Jag, din mamma, så lycklig
att få visa dig slottet,
få dig att bygga drömmar
ur dina kläder.

Diva, rockstar, dansare
konstnär, ja, många namn
kan jag ge dig, för allt du gör
trots du bara är sju
blir till underverk.
Vet inte var du fått all
denna talang från
men släpp den aldrig!

Tajsa diggar ditt långa,
bruna hår, som blir
korkskruvar längs sidorna
så du blir lik en drottning.




Fri vers av Filosofen2
Läst 296 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-19 21:04



Bookmark and Share


  SandraEriksson
Din dotter kan vara glad att hon har en mamma som är stolt över henne :) Det var väldigt fint skrivet märks att du älskar henne :)
2011-02-20

    AA VIP
Fint skrivet ...känslosamt . // AA
2011-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2