Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fel

Jagärfeljagärfeljagärfel.


Ni hör det inte, men hon upprepar det gång på gång. Högt som man ska. Slår med hammaren. Hennes pissmyror till klasskamrater kommer att mörda henne bit för bit. Vaggar i hörnet och skriker i kudden. (Vad fan ska man skrika i en kudde för?)
Ni ser det inte, men under de där jeansen. Gömmer hon fyra lager till. Hon brukar ta en halvtimme på sig att ta på tightsstrumpbyxorstrumpbyxorlångkalsongerjeans, bhlinnetröjatröjakofta varje morgon, för att inte frysa.
15. 38. 165.
Ni hör det inte, men bakom de där tysta ögonen. Bakom den där ljusa rösten ni visar er vara så förtjusta i att imitera. Bakom alla förutsägbara ord hon vet att ni vill höra. Där ska ni se; Där göms skriken.

Jag är fel.

Varför talar jag om henne egentligen, när det finns nio miljarder myror till i världen och barn som svälter i Afrika? Så lågt. Förlåt. Även om det här inte precis är menat att vara ett rop på hjälp. Men jag vet inte vad jag ska göra när ångesten äter upp mig på det här sättet. När Broder Daniel och musiken inte längre hjälper. Du förstår?




Fri vers av Vimmel
Läst 294 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-02-19 22:12



Bookmark and Share


  Elinsomalltid
Riktigt riktigt riktigt BRA skrivet! Så mycket ärlighet i ångesten, så mycket sårbarhet, så komplext och tydligt budskap samtidigt. Wow, så bra hela vägen igenom till den sista bokstaven. Samtidigt blir jag ledsen som jag blir förundrad som jag känner att det är ingen idé att tro att min ångest är bara min, ingen idé att någonsin känna sig ensam.
2014-04-13

    honeysuckle
Du är inte fel. Duärintefelduärintefelduärintefel. Det finns ingenting fel med dig. Och om någon påstår annat är det fel på dem.
Jag önskar bara att jag kunde gå till dig när du sitter och vaggar i hörnet, och krama dig och säga att jag förstår.
2011-11-04

  papperstrana
Det är nog inte du som är fel. utan det runt omkring.


Men bra skrivet.
2011-02-20

  Mats Henricson
Jag har läst dina dikter, allihop, och jag är imponerad över Din Glöd !
Att skolan (och livet) ofta är ett helvete för de som är unga nu, det har jag sett många exempel på (har två barn, dotter 22 och son 12)och du tolkar det mycket trovärdigt ! Jag finner en stark livsvilja och hoppas och tror att Du klarar det hela ! Lycka till !
2011-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Vimmel