Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stjärnor i min fönster-tavla

från min sjukschäslong ser jag ut över hustaken,
idag glittrar solen i snön på taken och himlen är ljusblå.

i fredags tog jag ner mina vinterstjärnor för den här gången
och förundrades av mina svarta fingertoppar...

idag skiner solen in genom det stora fönstret på balkongen igen
och mysteriet är löst:

mina svarta fingertoppar kom från grannen,
tänk vad mycket andrahands-rök vi får upp till oss!!

men jag sitter här och ler trots min smärta;
mina stjärnor är kvar och jag inser vilken färg världen utanför faktiskt har!

tänk vad härligt det är att kunna se något bra i allt dåligt,
tänk att kunna le åt andrahands-rök!




Fri vers (Fri form) av drover
Läst 435 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-20 15:05



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Härligt och fint skrivet. =)
2011-02-21
  > Nästa text
< Föregående

drover
drover