Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(allt det jag älskar med Stockholm det saknar jag)


Allt det du hatar med Stockholm

människor som kaotiskt promenerar
i flygande taktarter, i alla riktningar
oändlig anonymitet i folkmassan
ständigt tusentals aktiviteter
på gator, i butiker, på krogar
ett aldrig sinande överflöd
sorlet, trafiken, smutsen
tumultet i tunnelbanan
privata affärer
i hands-free
oavbrutet

allt det du hatar med Stockholm
det älskar jag

njuter av pulsen
väljer en egen rytm
mitt i stimmet av kroppar
vältrar mig i programutbudet
och går ensam till konserterna
när jag vill. jag kan, så jag gör det
och smutsen känns nästan renande
när den ger personlighet åt storstaden
ett grådammigt skimmer av rörelsefrihet
där allt det skenande kan stanna upp
virvla runt, i slow motion betraktas...
för att sedan fritt rusa vidare
i en stad som aldrig vilar
eller begränsar




Fri vers (Fri form) av chaii
Läst 644 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-02-21 13:50



Bookmark and Share


  himlakropp
tänkte precis nu ikväll precis samma tanke. vill aldrig bo någon annanstans.
2012-04-14

  Julio VIP
Det är lite charmen med Stockholm
En riktig skön poesi, med fin välbyggdhet och
Upplagd text
2011-02-23

  F.
Håller helt med dig. Stockholm i mitt hjärta.
2011-02-22

  Tobias Abrahamsson
Känner mig alltid så ensam i Stockholm.
Annars skönt med puls :)
2011-02-21
  > Nästa text
< Föregående

chaii
chaii