Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människan som en berättelse

Alla människor bär på en berättelse
berättelsen om livet
och hur det gestaltat sig

Berättelsen vi bär med oss
från det vi är barn
formar och omformar oss
oupphörligt
och i samspel med andra människor
och samhället vi lever i

Vi företar oss både en inre resa
och en yttre resa
som ständigt påverkas
av det levda livssammanhanget

Vi är inte enbart offer för omständigheter
som vi inte kan påverka
alla situationer innehåller ett val
valen är styrda av vårt sammanhang
vilket också avgör beslutsförmågan
besluten kan kännas rätt
utifrån situationen

Detta blir också vår berättelse.....

AA





Fri vers av AA VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-02-24 00:43



Bookmark and Share


  Janne
Bra skrivit
ja vi påverkas
och präglas av dom
val vi gör i livet på
olika sätt, efter våra
egna förutsättningar
tack för att du delar
med dig här i denna text
2011-03-09

    ej medlem längre
Sanna och kloka är dina ord!


"Vi är inte enbart offer för omständigheter
som vi inte kan påverka
alla situationer innehåller ett val"



@nn
2011-03-01

    ej medlem längre
Angelägna ord!
Det är så lätt att fastna i offer-rollen och ju djupare man gräver ner sig, desto svårare blir det att komma upp och tillbaka till det liv och de omständigheter som vi faktiskt kan påverka.
2011-02-28

  Ninananonia VIP
Metakognition

Underbara
tankar
föder
tankar
tack! :)
2011-02-24

  Julio VIP
Mm vårt liv är intressant..Och det är härligt att lyssna på andras berättelser om sitt liv, vilka vägar och val de har tagit. Vad för saker de har offrat för att kunna ta sig vidare..Hur man formas efter upplevelserna..Sånt intresserar mig personligen, för lärdom går att få utav det.
2011-02-24

  Filosofen2
Våra livsöden är så olika och om vi har snarlika historier, kan ändå liven se olika ut beroende på hur allt fallit sig.

Sen jag vågade klättra in i mig om och om igen, så växer jag väldigt mycket och gör bra val som gagnar mig nu och sen.

Helt underbar text, ser att du verkligen låter orden flöda och det blir en underbar läsning

TACK
2011-02-24

    ADI Nehlin
sant, klokt och väl skriftat
2011-02-24
  > Nästa text
< Föregående

AA VIP