Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den skrev jag aldrig

 

 

 

jag skrev dig aldrig min trötthet

sänkte aldrig min hand

orkade ej be

andas

min bön

ut

 

skuggor långa målar gnistrandevitas vila

 

nattportal en stiger sakta

 

sänkta händer

fötter stå vid tröskel

naknat ansikte

 

natt andas nynnandeljus

frostade äro glas

 

starkstegen ligger hoprullade

i korgen bredvid min sittplats

de är vackert nystade

 

 

skimrande  mjukljus

levandelågas ellips sluter  höljandeblad

 

outslagen

 

 

i dig är mitt drömljus

 

mjukt breder du ut mig över solblekt berghäll

sluter mina ögon

 

havshänder skölja

hällande

berg

dricker tystfåra

 

framstår

malakitådror

 

är det sunnansken

är det nordansken vilka andas

 

du reser mig

vida utan packning

 

ränsel är en gyllene bjällra

ur månhavs ristning

 

ellips öppnas

tänder eldfjärils skimrande mjukvärme

 

vart jag reste

 

in i den trötthet jag aldrig skrev om

att ej finnas samt ej orka finnas

ty jag visste att tröttheten 

skulle växa genom det

 

nej

 

min trötthet skrev jag aldrig

varför skulle jag




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 1172 gånger och applåderad av 43 personer
Publicerad 2011-02-24 16:44



Bookmark and Share


    lenakarin
Jo du du låter din trötthet skymta fram ibland o de texterna berör mig mest..

Denna text bär ett lugn o en styrka;
"ty jag visste att tröttheten skulle växa genom det"

Så fin text!
2013-02-04

    ej medlem längre
fantastiskt bra!
2011-03-19

  Jan Widströmer VIP
Ordflödet bildar bilder, rytmiskt fallande och skira nerför sidan, suggestivt !
2011-02-25

    lärjunge
Förståndigt, förstås, av i livet insiktsfull, klok änglavarelse!!!
2011-02-25

  peter markurth
oerhört bra som allt du skriver
2011-02-25

  Ninananonia VIP
Så vackert du målar med dina tankar.
Även din trötthet är vacker.
2011-02-25

  MoonCalled
Vackra bilder stiger fram. Tack för denna vackra gåva som lyser upp vintermörkret
2011-02-24

  Linda CH VIP
Himmelsblå vackra formuleringar. Bokmärkes av mig!
2011-02-24

  evana
Tycker särskilt om inledningen av texten, "jag skrev dig aldrig min trötthet, sänkte aldrig min hand, orkade ej be, andas min bön ut"
Du har en förmåga att vända på orden, omformulera orden som gör att texten blir vackrare!
2011-02-24

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Glimmande vackert. =)
2011-02-24

    ej medlem längre
jag förstår att du burit tyngd

jag hoppas emellertid att skrivandet. gör bördan

lättare ?


mats
2011-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser