Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu har min ängel vaknat, Tajsa ligger utslagen på hennes lilla arm och sover.


Badstunden som utbringar underbar dag

Nu är det dags för badet.
Nu är det dags för dagens
lek och bus.

Medan jag tvättar har dammsugaren
dragits över golvet, medan vattnet
sakta rinner ner i badkaret
så skummet ska fylla karet
och doften fylla badrummets
alla vrår med ljum sommarbris
sitter min dotter och gosar
med Tajsa.

Plopp säger det då badets intrång
satts igång.
Barbie, servis, docker och annat får
vara med i vattenleken,
då den förvandlas till en stund av
lek och uppslukande
tid.

Det långa, bruna, lockiga håret
klibbar sig snart kring hennes
rygg, bubblor och vatten omsluter
henne.

Nynnandes och sjungandes
startar hennes lilla badstund
som är busande och kul
så vatten skvätter ut på golvet.
Skrattande och lekande
får hennes sista dag här ett
minne hon tar med sig
till pappa.

Nästa gång vi är tillsammans
igen börjar skrattet åter igen.




Fri vers av Filosofen2
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-28 11:48



Bookmark and Share


  Håkan Eklund
härligt skrivet. jag drogs med i texten och önskade att den inte skulle ta ett ALLTFÖR dystert slut. så skedde inte. En betraktelse från en mor som ser glädjen i sitt barns lek. Vilken fin stund ni gav varandra.
2011-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2