Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Katten


Stryka katten
glanspälsen

höra knattret
en diskret klo

av förtjusning
djupt in i mitt ben

Slutna ögon,
leende mun

somnar hon med
slutligen i mitt knä

sitta blickstilla
många timmar

dåligt morgonhumör
har hon begåvats med

fort över; en viskning en
smekning

världsfreden återställd.




Fri vers av Fransisca Ferlin
Läst 392 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-02 09:25



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Flera fina kattastrofer i den här texten. Spinner fint, den diskreta klon är på pricken. Katten är överlägsen hunden, det har jag alltid tyckt.
2011-04-16

  Stefan Viljehammar
Sådna är dom katterna.
2011-03-02

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vackert. =)
2011-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Fransisca Ferlin
Fransisca Ferlin