Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Många, som älskar livet, dör. Andra, som tycker att "det kvittar" måste leva vidare. Varför?


Till min döende bror!

Käre käre käre bror!

Efter vad alla förstår
är din tid ute
om några få dagar eller, i bästa fall,
om någon vecka.
Varför får inte du och jag
byta plats med varann?
Du älskar livet
i alla fall som det tedde sig
innan du blev sjuk.
Mig kvittar det
om jag lever eller dör.
Älskade bror:
varför kan vi inte
få byta plats med varann?




Fri vers av baruk
Läst 390 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-03-03 14:57



Bookmark and Share


  Filosofen2
"Älskade bror, varför kan vi inte byta plats med varann?"

Just så känner man då någon som står en så nära att törnen trycks in i hjärtat så det blöder.
Tårar som bara rinner, känslan att inte kunna vinna får en att inse hur lite makt vi har.

Om din älskade bror är en ängel, så önskar jag att han får vara en glad ängel... Jesus har burit dig under de svåra stunderna, annars hade du aldrig orkat skriva denna så kärleksfulla dikt...
2011-03-04

  walborg
En förtvivlan in i döden för en älskad bror. Nuet finns nu ...
2011-03-03

  Monika A Mirsch VIP
ja min lillasysters död var mig lika obegriplig - räcker dig min hand
2011-03-03

  Linda CH VIP
Mycket fint skrivet till din bror.
2011-03-03
  > Nästa text
< Föregående

baruk