Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sedan jag såg dig sist

Mycket vatten har runnit under broarna,
sedan jag såg dig sist.

Jag sökte dig bland stenarna på kyrkogården,
solen lyste snett mellan träden,
skuggorna fick långa ben.

Letade i mina yttersta fingertoppskänslor,
och innerst i mitt stora mörka innanhav.

Jag gick och frågade läkaren
för att få någon form av råd.
Han gav mig en karta Zelmid, och stängde
in mig i ett skåp. Grät en tår och sade
han inte orkade höra mer.

Jag letade i de långa köerna
på vårt lokala arbetsförmedlingskontor.

I gemenskapen hos dem som förstod.

Allt var borta, jag letade dig i minnena,
i flaskornas bottnar, längsmed vägarna
som vätte mot främmande länder.

Jag sökte, så mycket,
och blev väldigt trött i mina ben.
Jag letade dig i det som är grus,
det som var mina förhoppningar.




Fri vers av August L S
Läst 335 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-03 23:01



Bookmark and Share


  Linda Gustafsson
Jävlar. Klockren text!
Du kan sannerligen måla en bild av dina ord, jättebra.
2011-03-03
  > Nästa text
< Föregående

August L S
August L S