Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bäcken var endast jag

Gryning i en höstvind där rösten var annorlunda
Flyg fågel en dag som den här
Längtan har du inom dig
Se havet och himmel mötas
Havets djup är världens ödmjuka val
Fjäll bär på en annan dimension
Bäcken porlar i dalens kärlek till havet som är vi
Bäcken var endast jag
Skogen ger mig trygghet i ett Sverige som bär på en dröm
Var inte rädd du barn för fågeln ser dig där du är
Du är fjällbjörkens stam där fågeln sätter bo
Dalen där bäcken har sitt flöde från bergets källa är nog vi,
lik havet
Då och nu, svaret detsamma i ett hjärta
Sorg, är hjärtas glädje i en tid som försvann
Att våga leva ger årsringarna rätt ålder
Det var barnet inom mig - saknad efter liv, som gav smärtan och lyckans ringar i min fjällbjörk
Nu var vi ett
Bäcken i dalen och fjällens topp var vårt möte, nu har vi vågat möta havets djup tillsammans
Ibland tar vi oss upp lik laxen till Sveriges fjällnatur för att leka än en gång
Rädslan har blivit livets längtan till ytterligare ring i stammen.




Fri vers av Mats Lundqvist
Läst 319 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-04 07:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Lundqvist
Mats Lundqvist