Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu ska vi bara glädjas

Tidningen är läst
Morgonen är här
En härlig vårsol utanför mitt fönster
Det är barn i lekparken
De leker i sin värld
En stund på balkongen med min hund
Kaffet är svart
Våren fyller mig med naturlig skönhet
Vintern var snörik och kall
Något som är förbi
Nu ska vi bara glädjas
En tid av grönska
Allt ska vara enkelt en dag som denna
Låt oss släppa vinterslöjan
Dansa över ängen utan sorg
Det svåra var igår
Idag en annan dag
En dag som aldrig ger upp
Solen släcker tårar i ett ljus av värme
Kom nu och gläds en stund i all enkelhet
En blomma visar sig vara här
Ett barn plockar den av kärlek
Han är glad inför sin mamma
De älskar varandra utan förbihåll
Så ska det vara, även i år
Ingen ledsen blick
Allt är bara vackert
Se dig inte om i något annat
Lev endast här idag
Inget ska störa oss
Regnet är över
Allt är en blå värld utan skuld
En lättnad i steget framåt.




Fri vers av Mats Lundqvist
Läst 240 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-03-05 08:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Lundqvist
Mats Lundqvist