Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt mig visa dig mitt lilla sagoslott, som bara växer

Ta min hand
låt mig visa dig vägen
låt mig se
vad du ser
Öppna ditt hjärta

Kom, låt mig ta dig
till en plats du aldrig varit på
låt vår fantasi leka lite

Bli min kung
så blir jag din drottning
låt oss ta kronorna
på våra huvuden

När vi kommit in i slottet, som
skimrar av guld, silver
så låt mig röra vid
ditt sinne
låt mig få dig att le
låt mig få ditt skratt
att kvittra.

Nu kan vi leka, busa
och bara vara i detta slott
som stannar tiden.
Timglaset stannar upp
och zonen håller oss
i en kvitterlek.

Älska
skynda att älska
nu och för evigt




Fri vers av Filosofen2
Läst 196 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-05 08:35



Bookmark and Share


  Mattias Alveteg (Lavtege)
Denna tycker jag du lyckats mycket bra med. Bra rytm och väl avvägda strofer som leder läsaren in i fantasiriket. Det som jag tycker gör dikten så bra är också att jag upplever den som dubbeltydig: att man kan läsa den både som ett barns vädjan till en vuxen eller som en vuxens lekfulla uppmaning till en annan vuxen.
2011-03-05

    ej medlem längre
Så underbart fin, så ren och längtande
2011-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2