Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är förälskad i livet

Dagen är ny
Solen skiner så vackert genom fönstret
Snön är så oskuldsfull
Nu ett farväl
En känsla av vår andas inom mig
Frosten är över
Livet knackar på dörren
Du ska få förföra mig även fast jag är rädd
Man blir lätt sårbar
Jag är klokare idag
Ja, jag ska ha mod att möta dig vapenlös
Kärleken är meningen med livet
Jag är förälskad i livet
Kom nu och berör mig
Allt blir så starkt och levande
En fågel i trädet är ett budskap om förändring
Det är något i bröstet som viskar
Att vara människa är ett ansvar
Då kan man uppleva äkta frihet
Självkänsla byggs inifrån
En sanning dyker upp i mitt inre
Lyckan finns alltid till hands
Men den är så annorlunda
En stund av frid
Det är det lilla som gör att allt står stilla en stund
Kontakten med det nakna barnet
Rädslan släpper och två världar blir ett
Man växer - då är smärtan nästan behaglig
Det är barnet som lär oss älska som vuxna
Kärlek är nog enda vägen till förståelse.




Fri vers av Mats Lundqvist
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-05 12:01



Bookmark and Share


  AlexandraK
När jag läser det här blir jag också förälskad i livet!
2011-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Mats Lundqvist
Mats Lundqvist