Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skålar med sig själv


han har sina rutiner
börjar med
en äppelcider

spelar lite dataspel
tar typ tre öl

max två cigg
per burk
sen knäcker han
ett helrör

blandar femtio-femtio
med coca cola

ibland för att bli full
men ibland bara för
att kunna sova

smuttar lite
campari
som nån glömt kvar
på en fest

gör en tropisk drink
med ananasjuice och bacardi

sörjer sitt liv
saknar allt
som har varit

skålar med sig själv
sväljer
lite nötter

magen sväller
och hans beniga höfter

får ett tjockt lager
av alla kolhydrater

kalorier
snabbmat

allt ska gå i maxfart
för att hinna supa
varje dag

slippa vara här
i denna sjuka värld

där allting
alla är emot honom

in i dimman
upp bland molnen

medan kroppen
irrar runt
instängd i stockholm

och förmodligen
hittar hem
i morgon
bitti

nån gång














Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-07-30 18:34



Bookmark and Share


  Kungsfågeln
Sorglig verklighet... vacker poesi... mycket vacker poesi!
2011-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP